Начало Контакти Процедури За нас Новини Видеа Партньори F.A.Q.

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ТОКИО, 2000

2000-04-08ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ТОКИО, 2000

Международната академия по козметична хирургия
Международното общество на естетична хирургия
Южно-американското общество по козметична хирургия


ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ТОКИО

Токио, Япония, 8 април 2000 г., Членовете на Световния конгрес на Международното дружество по естетична хирургия, на Международната академия по козметична хирургия, на Япониското дружество по естетична хирургия, искат да направят следната декларация към всички медицински специалисти и други заинтересовани страни:

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ТОКИО

В цялата история, красота е част от благосъстоянието на човечеството, и принадлежи на цялото човечество. Нито една специална група или лице, не може да претендират за собственост на красотата, това е същността на човека.

Естетична козметична хирургия е посветена на усъвършенстване на красотата. В съответствие със свободното развитие на цялостната научната мисъл, и поради изключително специализирания характер на областта на хирургическото разкрасяване, ние заявяваме тази специалност като самостоятелна и независима от всяка друга област на хирургията. Козметичната хирургия не е предмет на решения, регулации, или становища на всякакви каквито и да е други специалности.

Това самостоятелно определяне на тези хирургически професионалисти, които избират да се посветят на съвършенството на красотата, няма да приеме намесата на организации, представляващи други специалности, или на техните членове. Това представлява декларация за правата ни за най-добра практика в нашата област и посвещава нашите най-високи усилия на този загадъчен и взискателен идеал.

Токио, 8-ми април 2000 г

Подписи