Начало Контакти Процедури За нас Новини Видеа Партньори F.A.Q.

Галерия

преди
след
Артифициална коса, БИОФИБРИ
Артифициална коса, БИОФИБРИ
Артифициална коса, БИОФИБРИ
Артифициална коса, БИОФИБРИ
Артифициална коса, БИОФИБРИ
Артифициална коса, БИОФИБРИ
Артифициална коса, БИОФИБРИ
« обратно в процедури

Артифициална коса, БИОФИБРИ

КРАЙ НА ПЛЕШИВОСТТА

В момента съществуват два хирургически метода за покриване на плешивостта. За разлика от трансплантацията, при която се присажда естествена коса на пациента, взета от задната част на главата, имплантацията е метод, при който оплешивяването се покрива с биосъвместими влакна за постигане на желания външен вид.

Това, което най-често отказва повечето пациенти от трансплантация, е нуждата от изчакване на резултата и порастване на новите косми едва след 4 до 6 месеца. Ако те не се захранят и загинат, се получава оредяване на мястото на трансплантацията и остават белези (както е на снимката), които са пречка за всякаква по-нататъшна трансплантация.
Най-бързото и естетично решение за покриване на всякакъв вид оплешивяване, както и на белези в окосмяването, е имплантацията на изкуствени коси - "биофибри". Те са плод на 15 годишни изследвания и търсения, при които са проучени недостатъците на всички предходни имплантационни материали, техники и методи за задържане на космите към скалпа и различните имплантационни инструменти.

Биофибрите са най-биологично адаптираните съвременни влакна за имплантация и са изработени в съответствие с международните стандарти ISO 9002, EN 46002 и изискванията на Европейската директива 93/42/EEC за медицински средства за имплантация. Те притежават регистрации СЕ, FDA,TGA и вече са разрешени за приложение в България. Биофибрите са меки, флексибелни, фини и резистентни, и резултатът от имплантацията е непосредствен и естетичен.

За тази цел, те са изработени в 13 цвята, с дължина от 15 до 45 см и с три вида къдравост, които при подходящ подбор и смесване задоволяват почти всички изисквания на пациента. Имплантираната коса може да се мие като естествената и не се избелва и боядисва.

Имплантацията е бърза и безболезнена амбулаторна процедура с местна упойка. Естетичният ефект се постига веднага и пациентите си тръгват с коса и подмладени. Поставянето на 40-50 биофибри на квадратен сантиметър създава естествена гъстота на косата. Средната загуба на влакна годишно зависи от вида на кожата и грижите, които полага пациентът, като варира от 5 до 20%. Загубата на биофибри не оставя белези и процедурата за сгъстяване може да се повтаря при нужда.

Усещането за движение на имплантираната коса е като при собствената. Пациентите описват удоволствието от раздвижената или развяна от вихъра коса като нещо много повече от възвърнато самочувствие.

д-р Сердев - Имплантация и трансплантация на коса
« обратно в процедури