Начало Контакти Процедури За нас Новини Видеа Партньори F.A.Q.

Галерия

преди
след
Ринопластика. Естетична корекция на носа за разкрасяване
Ринопластика. Естетична корекция на носа за разкрасяване
Ринопластика. Естетична корекция на носа за разкрасяване
Ринопластика. Естетична корекция на носа за разкрасяване
Ринопластика. Естетична корекция на носа за разкрасяване
Ринопластика. Естетична корекция на носа за разкрасяване
Ринопластика. Естетична корекция на носа за разкрасяване
Ринопластика. Естетична корекция на носа за разкрасяване
Ринопластика. Естетична корекция на носа за разкрасяване
Ринопластика. Естетична корекция на носа за разкрасяване
« обратно в процедури

Ринопластика. Естетична корекция на носа за разкрасяване

ПОДОБРЕНИ МЕТОДИКИ НА Д-Р СЕРДЕВ С МИНИМАЛНА ТРАВМА, БЕЗ КРЪВОИЗЛИВИ, БЕЗ ТАМПОНИ, БЕЗ ГИПСОВЕ

Ринопластика. Естетична корекция на носа за разкрасяване

ЕСТЕТИЧНА КОРЕКЦИЯ НА НОСА

Естетичната корекция на носа е най-често търсената операция в специалността „козметична (естетична) хирургия” за разкрасяване на лицето в нашата етническа група и поради сложността й съгласно Наредба 6 на МЗ от 04.04.2008 се извършва от квалифициран козметичен хирург. Цел на естетичната корекция е въвеждане на носа в пропорциите на лицето, което разкрасява както цялото лице, така и излъчването на очите. Изразът на Пиер Фурние, че ако българите си оправят носовете, ще станат една от най-красивите нации, е вeрен. Носът е позициониран в средата на лицето и естетиката на пропорциите основно зависи от него.
Освен че корекцията на носа е една от най-ефективните операции, благодарение на методиката на д-р Сердев тя е и една от най-леките в козметичната хирургия, с най-бърз период на възстановяване. Носи се само лепенка за 3 дни след операцията, без гипсове и тампони. Няма кървене и „сини очила”. Основата на методиката се базира на постиженията на първия президент на Американската академия по козметична хирургия - д-р Джулиус Нюман, хирургът на Холивуд, наричан „д-р нос” - подобрена от д-р Сердев чрез основни похвати, познати в света като методи на д-р Сердев - „ексцизия на Т-зоната”, „приплъзване на колумелата”, „шев на д-р Сердев” за стесняване на върха и на основата на ноздрите. Те правят операцията нетравматична, бърза и почти безкръвна. При операции на върха на носа дори не се слагат лепенки и тъй като се извършва през ноздрите. Външни белези няма и връщането към социалния живот може да стане веднага или на другия ден, без белези от операции. Т-ексцизията ротира върха нагоре, а приплъзването на колумелата дава проекция на върха. При нужда от корекция на гърбица се извършва резекция на костно-хрущялната пирамида. За стесняване на костната пирамида на носа се прилага дигитално стесняване на гърба на носа по метода на д-р Ернандес от Еквадор, което предотвратява образуването на костни стъпала отстрани на носа, образуващи с централната ос три видими линии или т.н. нос тип „пачи крак”.

Внимание!
Носът е с индивидуална структура и трябва да отговаря като пропорции, обем и ъгли с общото излъчване на лицето. Не се лъжете, че някой хирург може да Ви направи носа на друг човек. Вашата костна и хрущялна тъкан са с изцяло различна структура. Формата, която искате е ориентировъчна. Естетичните стандарти за пропорции на носа са: 1/3 от дължината на лицето (златно сечение), права или по избор леко извита линия на гърба, ъгъл от 90 градуса на върха, при възможност по-тънък гръб, по-тънък връх.
Носът на Майкъл Джексън не трябва да бъде идеал, тъй като с оглед изтъняването му бе извадена и нарушена костната структура и функцията на носа, което не е препоръчително. Не всеки може да си позволи да си купи и да ползва барокамера в къщи, за да насища организма си с кислород. При корекция стремежът е да се запази функцията.

Носът на някоя звезда, която харесвате, може да не Ви приляга.

Носът в двумерна плоскост, създаден с компютърна графика не е реален, а само ориентировъчен. Оперативните възможности на двумерния образ на компютърната графика не отговарят на оперативните методи на козметичната хирургия, която се извършва в тримерен обем върху реагиращи тъкани с различна структура – кости, хрущяли, връзки, лигавица, подкожие и кожа.


Операции преди 18 годишна възраст не са препоръчителни, но в редки случаи на създадени тежки комплекси могат да се извършват при изискване и подпис на родителите. В такива случаи впоследствие може да се наложат минимални корекции след завършване на растежа между 18 и 21 години .

Операцията за естетична корекция на носа е една от най-поносимите за пациентите, без болки следоперативно, амбулаторно в комбинация с най съвременна венозна упойка, която не уврежда пациента и е по-безопасна. Операцията е сравнително краткотрайна в ръцете на д-р Сердев, но може да продължи часове при други хирурзи, което предизвиква прекалено голяма травма.

Използват се минимално травматични методи през ноздрите и няма външни белези. Болшинството от използваните техники са световно признати, базирани на най-добрите постижения в тази хирургия. Редица от етапите на операцията са български патент, носещи името на д-р Сердев.

След операция се носи лепенка с цвета на кожата за 3 дни. Не се слагат тампони и гипсове. Тампоните са ненужни и най-вероятно са останали от времето на инквизицията, тъй като се оперира външния нос, а тампоните се слагат във вътрешния нос – ненужно, освен при тежка травма. Гипсовете се фиксират към околната кожа на бузите, която се движи и компрометира идеята за стабилност – затова гипсовете също са ненужни, дори травмират. Поради това, че травмата при нашите операции е минимална, в 30% от случаите на премахване на гърбица може да се появи минимална лентовидна синина под очите, но тя не е задължителна и преминава за около 5 дни. Пълноценно връщане към социалния живот е възможно от първия до 5-ия следоперативен ден, в зависимост от наличието или не на минимални синини.

В 1/3 от случаите се налага работа само върху върха на носа за намаляване на дължината, стесняване и проектиране на върха. Пациентите рядко разбират кога е започнала и кога е завършила тази операция, но при някои хирурзи може да продължи часове, което травмира прекалено много нежните тъкани на носа. Изискват се точни и краткотрайни движения с отлично познаване на анатомията. При корекции само на върха на носа не се налага дори поставянето на лепенки, тампони, гипс или пластири. Пациентът може да се върне към социалния живот почти веднага, без белези и без да се познава, че е опериран. Повечето телевизионни водещи работят на следващия ден, без дори екипът да разбере за извършената намеса. При работа върху върха на носа няма посиняване. Отокът на върха не е видим за незапознатите наблюдатели.

Носът не се прави сам за себе си, а спрямо естетичните пропорции на индивида.
Най-чести причини за вторична корекция на носа са:
- непропорционално дълъг нос и висящ връх след първата операция,
- загуба на аларни хрущяли поради изваждане и прекалена травма върху тях, при което те губят кръвоснабдяване и некротизират,
- изкривяване на върха или цялия нос
- сраствания
- израстване на шипове от среза на костта за премахване на гърбицата.

При атравматичен начин на опериране няма болка след операцията. Шевовете вътре в носа не се виждат.
Отвореният метод е непрепоръчителен в козметичната хирургия, поради травмата, отлепяне на хрущялите от кръвоснабдяващата ги кожа и лигавица и не на последно място - оставащия белег.
В ранния период след операцията пациентите водят нормален живот, но трябва да пазят върха и костите от травми и разместване.
В този период задължение на пациента е да се явява на назначените контролни прегледи, които обикновено са на следващия ден за почистване на носа, на третия ден за сваляне на лепенката и след 2 седмици за изваждане на конци, които не са се резорбирали и могат да пречат.

д-р Сердев - Корекция на носа
Внимание!
Съгласно Наредба 6 на МЗ от 04.04.2008г. смесване на козметични операции с пластични операции на инфектирани рани и изгаряния в пластични, УНГ, ЛЧХ, дерматологични и др. клиники е нарушение на правилата за асептика и антисептика и е противопоказано.


« обратно в процедури