Начало Контакти Процедури За нас Новини Видеа Партньори F.A.Q.

Галерия

преди
след
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст
« обратно в процедури

УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст

ВЕЧЕ И ПРИ УВИСВАНЕ НА ГЪРДИТЕ

УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ/бюст

Гърдите, увеличени с импланти под жлезата, увисват до 2-3 години. Задавали ли сте си въпроса, какво следва? По-големи импланти или мастопексия с белези. А след това? Ще увиснат ли отново? Пациентите, особено млади, би трябвало да се информират за неудобствата от над-мускулното увеличаване на гърдите.

Единствено гръдният мускул държи импланта, за да не увисне!

Съгласно съвременните международни изисквания, в клиниката на д-р Сердев не се използват силиконови импланти, защото не е абсолютно доказано, че силиконът не може да нанесе вреди. Силиконовите импланти бяха разрешени едва през ноември 2006 г. и то с изричното изискване, пациентите да бъдат наблюдавани и регистрирани статистически за 10 години до окончателно решение на FDA.

Педпочитат се импланти с физиологичен серум, който съставлява абсолютно и доказано безвреден водно-солеви разтвор, същият който се прелива венозно на всички болни по света. Тези импланти, поставени в широк джоб под гръдния (пекторален) мускул, се движат напълно естествено ("като живи", както казват пациентките) и са по-меки от силиконовите с кохезивен гел. Не се налага да се носи сутиен, а ако се носи, трябва да се махнат банелите, защото са по-тясни и травмират гърдите. Имплантите може да се поставят с разрез от няколко места, например под гърдите или под мишниците, но пациентките се оплакват, че в легнало положение белезите се виждат под гърдите отдолу, а при вдигнати ръце се вижда белега под мишниците. През пъпа долната граница не може да се свали достатъчно ниско. Най-безвредна, най-малко забележима (вж. снимките) е операцията на границата между кафявата и бялата част на ареолата. Това е най-атравматичния достъп. По този начин не се наранява нищо и операцията преминава безкръвно и бързо, без ненужна загуба на време, без значими болки и пациентите не са ограничени социално, на другия ден могат да се появят в обществото. Поставени под мускулатурата, имплантите не увисват, тъй като мускулът носи тежестта на имплантите. Поради по-широкия "джоб", резултатът е натурален, бюстът е мек на пипане и приема естественото движение на тялото. Ако гърдите са увиснали, те се вдигат до нужното ниво по метода на лифтинг шевовете без белези на д-р Николай Сердев. Операцията трае около 40 минути. Формата на гърдите се запазва в този вид и не изисква смяна на импланта (за разлика от силиконовите импланти, които се препоръчва да се сменят дори профилактично на 3-5 години).

Почти няма противопоказания за увеличаване на бюста при здрави пациенти, с изключение на някои системни заболявания и влошено общо състояние. Пациентките могат спокойно да пътуват със самолет, но трябва да пазят бюста от травми, вкл. удари, мачкане, силно притискане, спане по корем.

Текстурираните, грапавите импланти могат да се поставят само над мускула под жлезата, т.е. тежейки на кожата. Ако се поставят под мускула, го "драскат" и могат да предизвикат кървене. Грапавата повърхност се обхваща от съединителна тъкан в неравностите и сраства към околната тъкан. Затова се слагат в тясно ложе, за да не се движат спрямо тъканите.
Когато имплантите са поставени над мускула, кожата не може да удържи тежестта и с годините бюстът увисва. Трябва да се носят повдигащи сутиени, но те се врязват в рамената. Жените се оплакват и че сутиенът увисва отпред, а се вдига отзад.

Анатомичните капковидни импланти бяха приветствани при появата им преди 15 години. За всеобщо учудване те показаха неочакван недостатък. Поради по-тежката основа бяха описани доста случаи на завъртане на импланти с основата нагоре при тласък, най-често по време на любов. Обратен тласък се оказа невъзможен и връщането на импланта в правилна позиция бе описан само с операция. Докладва се и неодобрение от страна на пациентите от изпъкването на по-тесния горен полюс на имплантите при повдигане със сутиен. Понастоящем в Европа и САЩ тези импланти не са метод на избор. Всеобщо е връщането към класическите кръгли импланти, но поставени под мускула, за да не се очертават и да не увисват.

Другата важна операция е повдигането на гърдите, независимо преди или след увеличаване. И в двата случая лифтинг шевовете на д-р Николай Сердев решават проблема без белези, за разлика от старите методи на изрязване на гърдата. При увисване преди увеличаване, бюстът се повдига до необходимото ниво за подмускулно увеличаване. А при увисване след подмускулно увеличаване, например след раждания, кърмене и др., бюстът се вдига отново върху имплантите и то без белези, само с 2-3 иглови перфорации на кожата (вж. "Мастопексия, Повдигане на бюста"). Тези методи на д-р Сердев правят операциите дискретни, а фигурата – по-пропорционална и привлекателна.


« обратно в процедури